Главная Поради фахівців Кулінарні

Літні страви: рецепти на кожен день

Літні страви:

рецепти на кожен день

Влітку ми їмо дуже багато овочів і фруктів, вибираємо, переважно, легкі страви, воліючи їх ситним і важким. Давайте подивимося, як може виглядати обід або вечерю, а може і цілий денний раціон влітку. Рецепти самих літніх страв дивіться в цій статті.

Що перше приходить в голову, якщо задати людині питання про літніх стравах? Звичайно ж, це окрошка і інші холодні супи, такі як зелений борщ або борщ, різні овочеві салати, всіх варіантів яких і не перерахувати, другі страви з запечених або тушкованих овочів, такі як рагу і т.д. Що ж стосується десертів, то, напевно, самий літній - це, безумовно, морозиво, ну і, мабуть, фруктовий салат.

САЛАТИ: НАЙКРАЩІ ЛІТНІ

Салати влітку - це наше все, без них нікуди! Огірки з помідорами і маслом або сметаною - золота класика, яку можна трохи урізноманітнити, додавши щось ще, а можна придумати і вельми незвичайні, оригінальні варіанти салатів зі свіжих овочів.

РЕЦЕПТ САЛАТУ З ОГІРКІВ І ПОМІДОРІВ З РИСОМ

Знадобиться: 3-4 помідора, 2 варених яйця, по 1 огірка і склянки відвареного рису, 4ст.л. майонезу, 3 ст.л. соняшникової олії, 2ст.л. зелені кропу та цибулі, 1 ст.л. рослинного масла, 1 ч.л. соку лимона, чорний мелений перець, маслини, сіль.

Як приготувати салат з огірком, помідорами і рисом. Готовий рис збризнути 1ст.л. олії, остудити. Обшпарити помідори, видалити шкірку, нарізати на кубики і скропити соком лимона. Соломкою нарізати огірок, порубати зелень і яйця. З'єднати в салатнику яйця, рис, зелень і овочі, поперчити, посолити, додати майонез, перемішати. Подавати салат, оформивши маслинами.

РЕЦЕПТ САЛАТУ З МОРКВИ І ЩАВЛЮ З ЯБЛУКАМИ

Знадобиться: 150 г щавлю, 2 свіжих моркви, по 1 солоного огірка і яблуку, ? цибулини, 1/3 склянки олії, редис, кріп.

Як приготувати салат з морквою, щавлем та яблуками. Дрібно порубати обсушені листя щавлю. На дрібній тертці потерти яблуко, цибулю і моркву. З'єднати підготовлені продукти, додати огірок, нарізаний соломкою, полити салат олією, перемішати, викласти в салатник, посипати гуртками редиски і кропом.