Главная Кухар. Кондитер

611.05.18 Практика группи 6 "Кухар.Корндитер"
Тема: Пригортування страв з м'яса на відкритому вогні"

фото 1, фото 2, фото 3, фото 4, фото 5, фото 6

 

DSC00647Кухар. Кондитер

 

Українська кухня!  Хто не був зачарований нею, коли скуштував хоча б раз будь-яку національну страву, хто  не згадує її, знаходячись за межами своєї Батьківщини.

 

Яка господиня не приготує чогось смачного,щоб зди вувати своїх гостей?

 

Народна кухня – це така ж спадщина українсько го народу, як мова, література, мистецтво, це неоціненний здобуток, яким можна  пишатися, який не слід забувати.

 

В наш час можна без перебільшення сказати, що  немає такого місця на землі, де б люди не користува лися послугами кухарів та кондитерів. Тому наш навчальний заклад пропонує  випускникам шкіл обрати цю професію.

 

Мета нашого навчання - навчити кулінарному мистецтву, яке не менш важливе для суспільства, а ніж мистецтво будувати будинки, плавити залізо, орати землю, малювати картини.

Загальна характеристика професії:

Сьогодні тисячі кухарів працюють в кафе, їдальнях, ресторанах, барах.

Головне завдання кухаря - готувати не тільки смачну, але й здорову їжу. Недарма в народі кажуть: гарний кухар вартий лікаря.

Але, щоб оволодіти усіма тонкощами мистецтва готування їжі, потрібно знати дуже багато. Адже кухар здійснює первинну кулінарну обробку сирих продуктів, готує порційні напівфабрикати, холодні закуски, перші, другі і треті страви, різноманітні соуси, місить тісто і випікає з нього вироби. Кухар визначає якість їжі.

Вимоги до індивідуальних особливостей спеціаліста:

  • природні здібності до творчості;
  • гарний окомір і зорова пам'ять;
  • яскраве уявлення і образне мислення;
  • чітка координація і точність рухів;
  • концентрація уваги;
  • розрізнення кольорів;

Вимоги до професійної підготовки:

 Повинен знати:

  • правила теплової обробки харчових продуктів та напівфабрикатів;
  • прийоми та послідовність виконання операцій з первинної обробки м'яса, риби, овочів, круп та інших продуктів; асортимент напівфабрикатів з котлетної маси та правила їх приготування;
  • види каш та правила їх варіння;
  • прийоми варіння овочів;
  • кулінарне призначення окремих харчових продуктів;
  • ознаки доброякісних продуктів та органолептичні методи їх визначення;
  • призначення обладнання, виробничого інвентаря, інструментів, вимірювальних приладів, посуду, тари;
  • правила приготування страв з концентратів, а також правила роздачі страв масового попиту.

 Повинен вміти:

  • варити картоплю та овочі, бобові, макаронні вироби, каші;
  • смажити млинці, оладки;
  • запікати овочеві та круп'яні вироби;
  • формувати та панірувати напівфабрикати з котлетної маси;
  • виконувати допоміжні роботи з приготування страв та кулінарних виробів (просмажування, протирання);
  • проводити первинну кулінарну обробку сировини (овочів, круп, м'ясних та рибних продуктів), включаючи розморожування м'яса та риби, обробку субпродуктів;
  • приготування страв з концентратів, порціонування.

Медичні протипоказання:

Робота не рекомендована людям, які страждають на захворювання:

І. Ендокринна патологія

   - аутоімунний тиреодинит;

   -  гипотиреод.

ІІ. Хронічні психічні захворювання і прирівняні до них стани:

-    епілепсія.

ІІІ. Алергічні захворювання:

-    риносинусний бронхіт;

-    бронхіальна астма;

-    дерматит;

-    анафілактичний шок.

ІV. Хронічні захворювання кишкового тракту з любою формою та ступеню тяжкості захворювання. 


 

Зворотній зв'язок

Ваше ім'я
E-mail адреса
Тема повідомлення
Текст повідомлення
Уведіть код