Главная Тістороб

Матеріально-технічне забезпечення за фахом

«Тістороб. Пекар. Кондитер.»

 

Для навчання за професією «Тістороб. Пекар. Кондитер.» є в наявності кабінет спецтехнології, устаткування, охорони праці.

Ці кабінети обладнані навчальними меблями, комплексно-методичним забезпеченням, роздатковим матеріалом, наочними посібниками. Площа кабінетів в розрахунку на 1 учня складає в середньому 1,7 кв.м.

Кабінет спецтехнології обладнаний стендами та наочними зразками кондитерських та хлібобулочних виробів, плакати, макети, в наявності комплексно-методичне забезпечення, довідкова література.

Майстерня площею 58,7 м2, для виготовлення борошняних кондитерських виробів які забезпечені необхідним обладнанням, пристроями та інструментом:

- тістомісильною машиною KENWOOD;

- електроміксерами;

- електричними плитами;

- духовою шафою GORENJE;

- пароконвектоматом;

- холодильником;

- електричними вагами;

- сучасним інвентарем для розробки та випікання борошняно-кондитерських виробів.

 
Tistorob
ТІСТОРОБ
                       
                                
Загальна характеристика професії:
- використовує обслуговуюче устаткування: тістообробні агрегати, ділильні машини для оброблення  штучних сортів хліба, булочних, бубличних і сухарних виробів; електропечі і пекарські шафи;
- володіє методами органолептичної оцінки якості продукції.- відбраковує та укладає готову продукцію;
 
Вимоги до індивідуальних особливостей спеціаліста:
- фізична сила;
- нормальна гострота зору та слуху, добрі органолептичні властивості;
- тонке вміння сприйняти предмет на дотик;
- точний об’ємний окомір;
- точна зорова рухова координація;
- наочно-образне мислення;
 творчий підхід до справи.
 
Вимоги до професійної підготовки:
           Повинен знати:
- основи хімії і фізики (за шкільною програмою);
- технологію машинної обробки тіста, технологію хлібопекарського виробництва, технологію приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства, устаткування хлібопекарського і кондитерського виробництва;
- охорону праці;
- основи мікробіології санітарії і гігієни, сировину та матеріали;
- організацію виробництва; облік,калькуляцію і звітність;
- інформаційні технології.
 
Медичні протипоказання:
Робота не рекомендована людям, які страждають на захворювання:
І. Ендокринна патологія
   - аутоімунний тиреодинит;
   -  гипотиреод.
ІІ. Хронічні психічні захворювання і прирівняні до них стани:
ІІІ. Алергічні захворювання:- епілепсія.
- риносинусний бронхіт;
- бронхіальна астма;
- дерматит;
- анафілактичний шок.
ІV. Хронічні захворювання кишкового тракту з любою формою та ступеню тяжкості захворювання:
- виразка шлунку та дванадцяти персної кишки;
- хронічний гастрит.
V.  Цукровий діабет.
VІ. Почечна недостатність.
VІІ. Захворювання щитовидної залози.
VІІІ. Інваліди з фізичними вадами.
 
 Розмір заробітної плати кваліфікованого робітника
за фахом тістороб складає 4800-10000 грн. на місяць
 

СПОРТИВНА РОБОТА